A..Z MENU w internecie:   www.jedzenie.invito.pl » Gdańsk » restauracje » Gwiazda Morza 

Gdańsk, Sopot, Gdynia - restauracje, pizzerie, bary, catering - menu w internecie - www.jedzenie.invito.pl

Restauracja 'Gwiazda Morza'

Gdańsk, Brzeźno

ul. Brzeźnieńska 4

tel. 58 522-16-77

spis treści


do spisu treści

Sałaty

  1. Sałata ogrodowa z tuńczykiem i tostami

  2. Sałata cesarska z grillowanym kurczakiem

  3. Kompozycja sałat

    serwowana z filetami na parze z sosem jogurtowym i ziołami
  4. Sałata grecka z fetą i oliwkami

  5. Sałata wiejska

    serwowana z grzankami, wątróbką drobiową i balsamico
  6. Sałata lollo rosso

    serwowana z piersią kaczki w pomarańczach

do spisu treści

Zakąski zimne

  1. Carpaccio wołowe

    cienkie plastry polędwicy wołowej wyłożone na bazylikowym pesto, serwowane z kaparami, czerwoną cebulką, papryką oraz delikatną sałatą skropioną vinaigrette
  2. Tatar z łososia

    serwowany z oliwkami i guacamole
  3. Caprezze z mozzarelą na bazyliowym pesto

  4. Deska serów pleśniowych

    z miodem, orzechami i owocami
  5. Śledź w śmietanie po kaszubsku


do spisu treści

Przekąski gorące

  1. Szaszłyk drobiowy

    z papryczką chilli na grzankach czosnkowych w delikatnym sosie jogurtowym
  2. Carpaccio wołowe

    serwowana z wędzonym boczkiem, pomidorami i papryczką chilli
  3. Włoski makaron

    z sosem z sera pleśniowego z brokułami i parmezanem
  4. Delikatne naleśniczki

    faszerowane warzywami w sosie grzybowym
  5. Ser pleśniowy smażony

    podawany z owocami na sosie borówkowym

do spisu treści

Dania główne rybne

  1. Łosoś z grilla

    podany na szpinaku duszonym na maśle z czosnkiem, sosem borowikowym z ziołami i dodatkiem ziemniaków z koperkiem
  2. Filet z soli

    smażony w cieście parmezanowym, podany z czerwoną kapustą z ziołami z dodatkiem ziemniaków i blanszowanych warzyw
  3. Sandacz po królewsku

    serwowany z krewetkami na ryżu
  4. Okoń morski

    w sosie winno-kurkowym na pikantnym rissotto
  5. Tortilla z owocami morza

    w delikatnym sosie koperkowym
  6. Pieczona dorada

    w sosie cytrynowym ułożona na tagiatelli
  7. Pstrąg potokowy w ziołach

    podawany z ziemniaczanymi różyczkami i blanszowanymi brokułami

do spisu treści

Dania główne z drobiu

  1. Kaczka pieczona po kasztelańsku

    pół kaczki zapiekanej z jabłkami w miodzie z dodatkiem smażonych ziemniaków, modrej kapusty i sosu winno-żurawinowego
  2. Roladki z indyka

    faszerowane świeżą papryką, serem i świeżym tymiankiem z dodatkiem domowych kluseczek i blanszowanej marchewki
  3. Tropikalny kurczak

    filet z kurczaka zapiekany z ananasem i brzoskwinią pod mozzarellą z dodatkiem ziemniaków i sałaty
  4. Kotlet de volaille

    podawany z frytkami i zieloną sałatą

do spisu treści

Dania główne mięsne

  1. Stek z polędwicy wołowej

    na sosie Gorgonzola podawany na szpinaku z ziemniakami i blanszowanymi warzywami
  2. Kotleciki jagnięce

    duszone w pomidorach z oliwkami serwowane z ziemniakami puree i warzywami
  3. Medaliony wieprzowe

    serwowane z sosem winno-grzybowym blanszowanymi warzywami i ryżem
  4. Rolada wieprzowa

    nadziewana porą podawana z dodatkiem pikantnego ryżu i blanszowanych warzyw
  5. Eskalopki cielęce

    smażone w jajku serwowane w sosie pelatti z dodatkiem kluseczek i gotowanych warzyw
  6. Kaszubskie kotlety

    faszerowane grzybami i boczkiem serwowane z ziemniakami i grzybami w śmietanie
  7. Kotlet schabowy

    na kapuście zasmażanej z dodatkiem ziemniaków
  8. Pieczona karkówka

    w sosie staropolskim z puree ziemniaczanym i kiszoną kapustą
  9. Żeberka w naturalnym sosie

    z kluseczkami i kapustą zasmażaną
  10. Goloneczka chmielóweczka

    duszona w piwie z warzywami i dodatkiem ziemniaków

do spisu treści

Zupy

  1. Zupa dnia


do spisu treści

Pierogi

  1. Pierożki faszerowane grzybkami

    podane z konfiturą z czerwonej cebuli i sosem pietruszkowym
  2. Wyśmienite pierożki ruskie z kwaśną śmietaną

  3. Pierogi z mięsem

    polane delikatną okrasą z boczku i cebulki

do spisu treści

Desery

  1. Szarlotka na ciepło

    podawana z bitą śmietaną i lodami
  2. Naleśniki z owocami

    sosem owocowym i bitą śmietaną
  3. Przysmak lodowy

    z gorzką czekoladą, orzechami, owocami i bitą śmietaną (3 gałki lodów)
  4. Sałatka owocowa

    podawana z sosem owocowym




-- INVITO.pl -- strony internetowe, aplikacje internetowe, serwisy informacyjne -- informatyczna obsługa firm --

Strona ma charakter informacyjny i nie stanowi oferty w rozumieniu prawa handlowego. Informacje zawarte na stronie mogą być niepełne, nieaktualne, a nawet nieprawdziwe. Znaki firmowe i towarowe należą do ich właścicieli.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookie zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
Copyright © 1998-2024 INVITO.pl