Senso Restaurant, Hotel Scandic
Gdańsk
ul. Podwale Grodzkie 9
58 300-60-06
Polecamy
-
Cydr jabłkowy
Naturalny cydr wytwarzany ze świeżo wyciśniętego soku z polskich jabłek, w procesie naturalnej fermentacji. Dzięki temu osiąga świeży i naturalny smak. -
Scandic burger
Grillowane mięso wołowe, ser, bekon, coleslaw, frytki -
Black Angus Round steak
Grillowany stek z czarnego angusa w ziołach i czosnku -
Crawfish penne pasta
Makaron penne z szyjkami rakowymi, brokułami oraz świeżo tartym parmezanem i suszonymi pomidorami -
Salmon
Świeżo wędzony łosoś z sałatką z rukoli, czerwonym pieprzem i chrzanem
Sałatki
-
Chicken Caesar salad
Grillowana pierś kurczaka, sałata rzymska, chrupki chlebowe, parmezan i dressing Caesar -
Tuna salad
Grillowany tuńczyk, arbuz, tostowane orzechy, sałata rzymska i dressing cytrusowy -
Vegetarian/Cheese salad
Mix świeżych sałat, ser feta, ser pleśniowy, orzechy włoskie i grejpfrut z dressingiem cytrusowo-jogurtowym -
Spring beef salad
Sałata rzymska, świeży ogórek i pomidor, grzanki, parmezan i grillowany stek wołowy
Zupy
-
Pomodori
Wegetariańska zupa ze świeżych pomidorów z kozim serem i pianką bazyliową -
Minestrone
Zupa minestrone z pesto i ravioli Minestrone soup with pesto and ravioli -
Chef's soup
Zapytaj kelnera o zupę Szefa
Makarony
-
Crawfish penne pasta
Makaron penne z szyjkami rakowymi, brokułami oraz świeżo tartym parmezanem i suszonymi pomidorami -
Ravioli pesto
Ravioli ze szpinakiem i ricottą, koprem włoskim, orzechami piniowymi i pesto -
Pappardelle ragout
Makaron pappardelle, ragout z wołowiny z boczkiem i pieczarkami -
House special
Makaron pappardelle z grillowanym kurczakiem, świeżym sosem z pomidorów i rukolą
Desery
-
Dessert of the day
Zapytaj kelnera o deser dnia -
Ice cream "Melba"
Klasyczna "Melba" lodowa z puree z malin, brzoskwinią oraz bitą śmietaną i pudrem malinowym -
Tiramisu
Nasza wersja włoskiego klasyka -
Sorbet
Sorbet z owocami i likierem cytrynowym oraz karmelizowanymi orzechami
Przystawki
-
Salmon
Świeżo wędzony łosoś z sałatką z rukoli, czerwonym pieprzem i chrzanem -
Smoked cheese "Sandwich"
Świeżo wędzone dymem z whisky i marynowane oliwą z oliwek sery, podane z grzanką z serem i owocami -
Artichoke
Grillowane karczochy z suszonymi pomidorami i ziołami -
Carpaccio
Mini carpaccio wołowe z dressingiem Cipriani, struganym parmezanem i sałatką z rukoli
Dania główne
-
Black Angus Round steak
Grillowany stek z czarnego angusa w ziołach i czosnku -
Chicken fillet*
Grillowana pierś kurczaka z ziołami -
Tuna steak*
Grillowany stek z tuńczyka, średnio wysmażony -
Pork steak*
Grillowane eskalopki wieprzowe marynowane w ziołach i maśle -
Filet mignon
Polędwica wołowa z krążkami cebuli i sosem z zielonego pieprzu -
Baked salmon
Pieczony filet z łososia z koprem włoskim, szpinakiem, białym winem i szparagami, podawany z bagietką z kozim serem -
Berberian duck
Kaczka berberyjska, ziemniaczane puree z bekonem, pieczarki, por, szalotka, suszone pomidory, sos śliwkowy -
* Dodatki do wyboru
Grillowane warzywa, ziemniaczane puree, sałatka Caesar, frytki, pieczarki z rusztu
Kanapki & Burgery
-
Scandic burger
Grillowane mięso wołowe, ser, bekon, coleslaw, frytki -
BLT baguette
Bagietka z bekonem, sałata, pomidor, ser, frytki -
Club sandwich
Pierś z kurczaka, jajko, bekon, pomidor i majonez, frytki -
Barbecue burger
Grillowane mięso wołowe, dressing BBQ, krążki cebuli, ser, papryczki jalapeno, coleslaw, frytki
Śniadania
-
Śniadanie
Codziennie witamy naszych Gości energetyzującym śniadaniem, które przygotowywane jest ze zdrowych i naturalnych produktów. Bufet zawiera aż 101 pozycji do wyboru w tym potrawy organiczne oraz dla alergików, które zostały oznaczone. Dodatkowo, poza stałymi produktami, Szef kuchni wprowadza sezonowe warzywa, owoce oraz dodatki.